Afscheid

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en rituelen maakt u elke uitvaart uniek: groot of klein, binnen of buiten, traditioneel of eigenzinnig.
Het afscheid kent tal van mogelijkheden. Andringastate heeft hier meerdere sfeervolle ruimtes voor. Een intiem afscheid in het koetshuis, de hooimijt of een afscheid in de aula met 140 zitplaatsen, uit te breiden naar 200 zitplaatsen. Condoleantie vooraf in de koffiekamer met een kopje koffie of na de plechtigheid met een broodje of buffet. Projectie van foto’s van de overledene of ander beeldmateriaal tijdens de afscheidsdienst, live muziek, een voordracht; er zijn vele mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid.

De ovenruimte is ingericht als afscheidsruimte en biedt gelegenheid om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Steeds vaker gaan nabestaanden mee naar de ruimte waar de oven staat om echt op het allerlaatste moment afscheid te nemen. Bijvoorbeeld door met het gezin nog een laatste keer het favoriete lied te zingen. Of om zelf de bloemen van de kist af te halen of nog een laatste, persoonlijke groet op de kist te schrijven.

Na de afscheidsdienst is het fijn om even bij te komen en rustig na te praten. Ook willen familieleden, vrienden en kennissen vaak nog persoonlijk hun steun aan de nabestaanden betuigen. Andringastate beschikt over drie sfeervolle ontmoetingsruimtes.

In de loop van de tijd zijn de wensen voor bijeenkomsten na een uitvaart veranderd. U kunt bij ons kiezen voor diverse opzetten die aansluiten bij de herinnering aan de overledene.

Families kiezen bijvoorbeeld voor broodjes of gebak na afloop van de afscheidsbijeenkomst. Steeds vaker serveren we tapas of andere hapjes met een goede wijn erbij. Misschien wilt u graag het lievelingseten van uw dierbare serveren, dan kunnen we dat voor u regelen. Natuurlijk kan een kopje koffie of thee met een plakje cake ook nog steeds. Uw wens is ons uitgangspunt en (bijna) alles is mogelijk bij afscheidscentrum Andringastate.

Na de crematie doen we de as in een speciale urn, de as bewaarbus. De eerste maand na de crematie moet de as in het crematorium blijven, dat is wettelijk zo bepaald. Dat geeft nabestaanden de tijd na te denken over de bestemming van de as. Na een maand mag de as worden verstrooid of bijgezet. Persoonlijke nagedachtenisvormen zijn er in verschillende uitvoeringen zoals brons, keramiek of glas. Ook een gouden of zilveren sieraad is een persoonlijke en tastbare herinnering.

NIEUWS

Beamer in het koetshuis

T.b.v. van een kleine plechtigheid tot max. 35 personen is er in het koetshuis nu ook een beamer gemonteerd. 
Geplaatst op: 01-01-2018

Livestream

Het is mogelijk om een plechtigheid te streamen. De nabestaanden ontvangen hiervoor een code.
Geplaatst op: 14-09-2017

Tarieven crematorium

Op de site van PlusOnline is een artikel verschenen over de tarieven in de Nederlandse crematoria.
Geplaatst op: 12-05-2017

Onderhoud installaties

Vandaag onderhoud; brandmeld- en ontruimingsinstallatie, airco, lichttechniek, cv en ketels.
Geplaatst op: 31-12-2016

Glasvezel


T.b.v. snel internet en streaming van de plechtigheid wordt er begin 2017 glasvezel aangelegd naar Andringastate.
Andringastate afscheidscentrum | It Aldlân 4 | 9034 XB Marsum | Telefoon: 058 - 205 0 205 | info@andringastate.nl